Een Covid-19 jaar verder

 In Nieuws

Het nieuwe jaar is alweer begonnen en de leden van de VRS Schagen wensen nog iedereen een gezond 2021, maar….Maart gluurt alweer om de hoek en van alle festiviteiten voor het komend jaar zijn er nog vele onbekend. Carnavalsoptochten, Paasvee zijn al afgelast en komende maand gaat het bestuur van de Westfriese Folklore zich buigen over komende zomer. Nu is het niet zo dat wij van de VRS de hele dag met de armen over elkaar zitten te wachten. Ook de Covid-19 tijd brengt soms nieuwe dingen. Sinds oktober vorig jaar assisteren wij met een aantal mensen elke donderdag de marktmeester op de weekmarkt in Schagen. In verband met de Covid-19 maatregelen is het marktterrein wat uitgerekt om voor iedereen de vereiste afstand in achte te kunnen nemen. Hierdoor is het overzicht voor de marktmeester erg lastig geworden. Wij helpen hier nu bij. Vooral letten wij op het fietsen op het marktterrein, dat is verboden. Ook het voldoende afstandhouden heeft onze aandacht. Alles in goed overleg met marktmeester en marktkooplieden. Deze mensen staan voor dag en douw op om aan de inwoners van Schagen en omstreken hun waren aan te bieden. ook zij verdienen een pluim.

De afgelopen tijd is ons ledenbestand ook wat veranderd. Wij hebben door persoonlijke problemen afscheid genomen van Hans van Laar. Wij hopen dat zijn gezondheid wat beter wordt. Er hebben zich 2 nieuwe dames aangemeld, waarvan er 1 al het examen met goed gevolg heeft afgelegd. Wij willen en kunnen nog steeds meer mensen verwelkomen. Ik hoop dat de festiviteiten als Zandstock, kortebaan draverijen etc. dit jaar nog wel door gaan. Het is nog even afwachten.

Voor alle mensen die ons via dit medium of op andere wijze volgen hoop ik dat zij schadeloos de Covid-19 tijd doorkomen en ons, VRS Schagen met veel plezier blijven volgen!