De nood stijgt…

 In Nieuws

 

 VerkeersRegelaarsSchagen

 

Bij de vereniging Verkeersregelaars Schagen wordt een tekort aan vrijwilligers geconstateerd. Door ziekte, overlijden en soms een andere werkkring is het aantal vrijwilligers zodanig verminderd dat wij moeten vrezen dat wij niet alle evenementen in Schagen en omgeving meer op een goede wijze kunnen begeleiden.

Zoals u waarschijnlijk weet of wel gemerkt zult hebben trekt de overheid zich steeds meer terug als partner bij het organiseren van muziek en andere evenementen en wordt dit steeds aan de organisaties overgelaten. De vergunninggever (meestal de gemeente) stelt wel eisen, onder andere aan de verkeersregeling en andere veiligheidsmaatregelen. De VRS (Verkeersregelaars Schagen) wordt in vele gevallen door de gemeente genoemd als mogelijke groep om in samenwerking met de organisatie het verkeer tijdens een evenement in goede banen te leiden.

De situatie als omschreven in de eerste alinea willen wij graag voorkomen. Daarom een dringend verzoek aan mensen die vrijwilligerswerk als een mooie bijdrage aan onze samenleving zien en er ook iets voor over hebben. Wij zijn op zoek naar zeker 5 gemotiveerde mensen die ons willen versterken. De eisen zijn niet hoog, een goede gezondheid en redelijke fitheid zijn wel een vereiste en verder dient u jaarlijks een E-instructie af te leggen voor het verlengen van uw aanstelling.

De VRS zorgt voor uw kleding en verdere uitrusting, u betaalt geen contributie.

Het is een prima vrijwilligers baan met een hoop dankbaarheid van alle mensen waar u het voor doet.

De VRS treedt op bij o.a.: de 10 weekse Westfriese Folkloredagen, avond4daagse, verkeersexamen schooljeugd, Zandstock, kortebaan draverij in Schagen en ’t Zand, POPweekend, Paasvee, Carnavalsoptochten in Schagen, St. Maarten, Burgerbrug, Trekkertrekwedstrijden, Paardencross Dijkgatsbos en vele andere evenementen.

Denkt U dit is iets voor mij, neem dan contact met ons op via de website (www.vrsschagen.nl), info@vrsschagen.nl of telefonisch 06-23207428. Ook kunt u ons vinden op donderdag op de weekmarkt in Schagen.